Klerik katolik, linguist, historian, arkeolog, vëllai i Dom Simon Jubanit .U lind në Shkodër, më 5 maj të vitit 1924. U arrestua më 1947 dhe u dënua me 15 vjet burg. Pas lirimit bëri dhe pesë vjet internim. Vdiq i helmuar me arsenik nga Sigurimi i Shtetit, më 30 korrik të vitit 1982.

Burimi: Dom Simon Jubani, Burgjet e mia
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.