Dom Anton Zogaj (1900-1949). U gjykua së bashku me Imzot Vinçens Prennushin dhe Dom Pal Gjinin. U dënua me vdekje, u mbajt në qeli në burgun e Durrësit deri ditën e ekzekutimit dhe u ekzekutua në Durrës në 9.3.1948. U akuzuan për faje kundra popullit e shtetit, për lidhje me grupet tradhtare, organizatën demokristiane, agjentët anglo-amerikanë, kriminelët e arratisur dhe gjithë klerikët reaksionarë katolikë.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.