Aleksandër Sirdani u arrestua më 27 korrik 1948 pas një meshe që mbajti, me akuzën se kishte përmendur fjalën “re e zezë”. Lidhet dhe tërhiqet zvarrë nga Boga në Koplik dhe pas disa orësh turtura, mbytet në një pusetë të ujërave të zeza nga punonjësit e degës së Punëve të Brendshme.

Kishte studiuar në Austri. Shërbeu në disa rajone të Veriut të Shqipërisë ku u mor dhe me studime kulturore. Autor i disa librave.

Burimi: https://kujto.al/881-vite-burg-kryen-prifterinjte-qe-vinin-nga-24-universitete-te-europes/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.