Lindi më 20 gusht të vitit 1914, në fshatin Brataj të Vlorës. Më 23 qershor 1945, Komiteti Ekzekutiv i Nënprefekturës së Kotës urdhëroi sekuestrimin e gjithë pa fshatin Hekal të Fierit. Më 30 tetor 1947,Gjykata Ushtarake e Elbasanit e deklaroi fajtor për «krime lufte» dhe e dënoime 3 vjet e gjysmë burg. U arrestua sërisht më 1952, dhe më 18 shtator të po atijviti, Gjykata Ushtarake e Durrësit e dënoi me 6 vjet heqje lirie për «tentativë arratisje jashtë shtetit». U arrestua për të tretën herëmë 1980, dhe më 25 dhjetor të po atij viti,Gjykata e Fierit e deklaroi fajtor për «krimin e agjitacionit e propagandës» dhe e dënoi me 10 vjet heqje lirie.

 

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2012, D. 1, Fl. 303.
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.