Bardha Gjon Markagjoni në moshën 20-vjeçare, në vitin 1945 internohet në Berat për 4 vjet ku më pas e arrestojnë duke e dënuar me 5 muaj burg.

Në vitin 1949 e dërguan në kampin e Tepelenës. Në vitin 1965, martohet me Gjergj Bicin që kishte bërë 20 vjet burg. Vendosen në Milot. Pas 10 vitesh i arrestojnë të dy dhe i dënojnë me nga 10 vjet. Bardha lirohet pas 7 vitesh pasi i ulet dënimi.

Në vitin 1986 e internojnë sërish në Fishtë-Zadrimë të Lezhës.

U kthye e lirë në qytetin e saj në vitin 1991.

Burimi: https://kujto.al/bardha-gjon-markagjoni-cdo-nate-rrihnin-pa-pushimdegjoja-britmat-e-tyre/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.