Bashkëshortja e Gjon Destanishtës Shkodër 1913 - 1987. Periudha e internimit 3/1/1945- 3/1/1953; 5/14/1954-4/2/1969. Janar 1945: Antoneta, me katër fëmijët e saj, ngarkohen në një kamion nga Sigurimi i Shtetit dhe internohen: fillimisht në kampin e punës në Berat, në Kuçovë, në Tepelenë dhe në Savër. Strehohen në baraka mbuluar me llamarinë e dysheme të baltosur në dimër e pluhur në verë. Komanda e detyronte të kryente punë angari bartje drush, uji, etj. 1970: kthehet në Shkodër në një dhomë përdhese të shtëpisë, pasi katin e dytë, ua kishin zënë familjet e zyrtarëve.

 

 

Burimi: Fatbardha Saraçi Mulleti: Kalvari i grave në burgjet e komunizmit,: ISKK, Tiranë 2013, f. 42-43.
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.