E bija e Nevzat dhe Eglantinë Liços. Lindi në vitin 1958, në Tiranë. Më 1968, u dëbua forcërisht së bashku me familjen e saj nga qyteti i Tiranës në fshatrat e Dumresë sepse gjyshi ishte pushkatuar nga regjimi. Jetoi për pak kohë në Tiranë te gjyshja, por më vonë, pasi e përjashtuan edhe nga shkolla e mesme, iu bashkua familjes në fshat, ku punoi në bujqësi. U lirua në vitin 1991. Ishte 33 vjeçe.

Ka botuar një libër me historinë e persekutimit të familjes së saj, "Krahë të këputur".

 

Burimi: Vepra: Krahë të këputur, ISKK, Tiranë, 2015
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.