Ali Zoto Alia, lindur në vitin 1920 në Sinanaj të Tepelenës, ishte me shërbim në komandën e rrethit të Mbrojtjes së Popullit në Durrës. U arrestua më 20.8.1946 sepse kishte përmendur për keq aleatët e Shqipërisë, Bashkimin Sovjetik dhe Jugosllavinë dhe ishte shprehur kundër reformave. U akuzua në bazë të neneve 14, 15, të ligjit nr.41, datë 14.1.1945. Gjykata Ushtarake Durrës me vendimin nr.s’ka, datë 18.10.1946 e deklaroi fajtor dhe e dënoi me 5 vjet burgim, punë të detyruar dhe degradim.

U lirua nga burgu në vitin 1951.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.