Poet dhe hartues këngësh. Ka lindur ne vitin 1926 në Fier. U arsimua dhe punoi ne Shkodër. Punoi si mësues, në sektorin e kulturës dhe si bibliotekar në bibliotekën “Marin Barleti” të Shkodrës.  Aleksandri shkruante poezi disidente. Nga botimet përmendim: “Lugina e qetë”, “Gjurmë të kohës”, “Kangë e zbritun nga malet”, “Nora e Hotit”, “Kangë agimesh”, etj. Libri i tij më i rëndësishëm poetik është "Via Lucis" (1997).

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.