Albina Pervizi (Marashi), ishte vajza e parafundit e Major Llesh Marashit. Në maj tё 1945, familja do tё internohej në Berat, kur Albina do tё ishte vetёm 6 vjeçe.
Me kapjen e Llesh Marashit, familja Marashi lirohet, kёshtu ajo në moshë tё njomё fëminore, do tё ishte e pranishme në varjen e atit tё saj nё mes tё qytetit tё Shkodrёs duke pësuar  tronditje tё madhe.
Në vitin 1955  arratisen dy vëllezrit e saj, Alfredi dhe Rudolfi, kurse i treti Eduardi, do tё përfundonte në burg. Pra, sёrish pa mbush 17 vjeç, Albina sё bashku me nënёn e saj, do tё nisnin internimin e dytё tashmё nё fermën Çlirimi në Fier.
Si vajzё e internuar ajo do tё përfshihej në punët e rënda të bujqësisё deri më 1958. U martua me Genc Pervizin, djalin e dytë të Prenk Pervizit.

Nga fundi i viteve '70, nё Gradishtë Albinës iu bë një gjyq para popullit, duke e demaskuar pse fliste në fushë kundër partisë dhe shtetit. Ndërkohë jeta e saj pёson drama tё reja. Agjentët e sigurimit i vrasin në Paris, vëllanë e madh, Alfredin. Ndёrkohё vëllait në burg, Eduardit, i presin tё dyja këmbët dhe e lirojnё. Mbas pak kohёsh vdes, e nga dёshpёrimi i vdes edhe nana.


https://kujto.al/albina-marashi-6-vjecarja-qe-pa-babain-te-varur-ne-mes-te-shkodres/
Burimi: Nga Famila
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.