Lindi në Korçë. U dënua "për motive politike". Me vendim nr. 9, Gjykata Ushtarake e Korçës e dënoi si "kriminel lufte dhe armik i popullit", me burgim të përjetshëm, punë të detyruar, konfiskim pasurie dhe humbjen e të drejtave qytetare. Lirohet më 1 shtator 1954. Më 21 korrik 1945, me vendim nr. 194, Komiteti Ekzekutiv i K.NÇl. të N.Prefekturës së Qendrës Korçë vendosi masën e sekuestrimit mbi pasurin e luejtëshme dhe të paluejtëshme të të burgosurit dhe të pandehurit para Gjykatës Ushtarake, Hysen Dersniku.

 

 

Burimi: Gazeta zyrtare, 24 shtator 1945, f. 4
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.