Zyrtar i lartë komunist. Ish-ministër i Ekonomisë dhe zv/kryeministër i Shqipërisë në vitet 1945-1975.

Me vendim të Gjykatës Lartë, në maj 1977, u dënua me vdekje, konfiskimin e pasurisë, humbjen e të drejtës elektorale për 5 vjet dhe heqjen e dekoratave dhe titujve që mban. Pas dënimit të tij, familjarët e tij u internuan.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist IV (Tiranë: ISKK, 2015), 213
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.