Abaz Hysi Sulejmani u lind në Ana e Malit, Shkodër. Nip i Molla Idriz Sulejmanit, klerik mysliman, patriot, i shkolluar në Stamboll dhe i frymëzuar nga ai, ishte kundër komunizmit që do u merrte pronat dhe pasurinë. Mbështeti Lëvizjen e Postribës, duke furnizuar me armë kryengritësit. Më 7 nëntor 1947, Gjykata e Shkodrës, e dënoi për strehim dhe furnizim të të arratisurve dhe agjitacion dhe propagandë me 20 vjet heqje lirie, 3 vjet heqje të të drejtave civile dhe sekuestrim të pasurisë.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.