Lindi më 7 prill të vitit 1940, në fshatin Dohoshisht të Peshkopisë. Më 19 gusht 1958, Kolegji Ushtarak i Gjykatës së Lartë e deklaroi fajtor për "krimin e tradhëtisë ndaj atdheut", dhe dënoi me 25 vjet heqje lirie, konfiskimin e pasurisë dhe humbjen e së drejtës elektorale për 5 vjet kohë (dënim i kombinuar).

Bashkëfshatari i tij, Adil Alku, i cili ka pasur edhe njohje familjare me familjen Agolli, apo Hysenagolli, nga rrëfimet e të atit kujton se në fshat (Dohoshisht) janë mbledhur mbi 300 firma për t'iu falur jeta sepse dënimi i parë ishte me vdekje.

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2012, D. 1, Fl. 525
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.