Me origjinë serb nga Sarajeva. Lindi më 4 nëntor të vitit 1912, në Shkodër. Partizan, mjek dhe, në fund, punonjës i Komitetit Qendror. U arrestua si «agjent i UDB-së jugosllave» dhe u dënua me 20 vjet heqje lirie. Familja e tij u internua në rrethin e Fierit.

Burimi: Nazmi Berisha – Dyzi, 20 vjet në burgjet e Enver Hoxhës: Dëshmi për periudhën prej 1959-1980, Berat, 1995, f. 72;
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.