Lindi në Shkodër, në vitin 1953. Me vendim nr. 3274, datë 17 nëntor 1994,Gjykata e Rrethit Shkodër vendosi njohjen e faktit jurirdik të deklarimit fajtor të Lec Palushit për «tradhëti ndaj atdheut» në formën e arratisjes të mbetur në tentativë dhe me vendim nr. 15, datë 23 janar 1973 e dënoi me 7 vjet heqje lirie. Dënimi filloi më 27 qershor 1972, ditën që është arrestuar.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist VI (Tiranë: ISKK, 2017), 186.
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.