Lindi në Vlorë. Djali i Isuf Luzit. U dënua dy herë për motive politike. Më 1960 me 10 vjet burg, dhe më 1968 me 4 vjet. U lirua më 1972.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist V (Tiranë: ISKK, 2016), 130
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.