Lindur në Sllovë (Dibër) më 1908. Djali i madh i Cen Elez - Ndreu. Pasi kreu shkollën fillore dhe 8- vjeçare në vendlindje, do përfundojë shkollën e mesme. Fillon t'i shërbeje shtetit shqiptar në administraten shtetërore 1940 -1943, nën Prefekt në Ulqin. Arrestohet në vitin 1949 dhe dënohet 15 vjet burg. Pjesëmarrës në organizatën “Bashkimi demokrat” (Opozita e parë). Lirohet më 1956, mandej internohet familjarisht deri në vitin 1990, në fillim në Kalanë e Gjirokastrës, më pas në Porto Palermo, Tepelenë e Lubonjë të Vlorës ku dhe ndërroi jetë me 20 korrik 1988.

Përgatitur nga Beniamin Bakalli 

Burimi: Përgatitur nga Beniamin Bakalli 

Kreu Normalen e Elbasanit. Me vendim nr. 46, datë 17 qershor 1949, Gjykata Ushtarake e Korçës e deklaroi fajtor për "bashkëpunim me armikun", dhe "agjitacion e propagandë" dhe e dënoi me 15 vjet burg dhe humbjen e të drejtave civile për 3 vjet kohë. U lirua më 1956, por u internua familjarisht deri në vitin 1990.
Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist VI (Tiranë: ISKK, 2016), 59
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.