I biri i Rrok Berishës, mësues. Lindi më 9 qeshor të vitit 1901, në Shkup. Më 1926 kreu Shkollën Teknike të Tiranës dhe u emërua mësues në po këtë shkollë, ku shërbeu pa ndërprerje deri në vitin 1943. Pas lufte, u prangos si agjent i Fultzit. U torturua mizorisht në qelitë e Sigurimit për afër një vit. Pas shtatë vitesh burgu dhe pune të rëndë, më 1954 u lirua. Vdiq dhjetë ditë më vonë.

Burimi: H. Gonxhja, I. Gogaj, Sh. Bumçi, Ndihmesa e ish nxënësve dhe mësuesve të Shkollës Teknike të Tiranës për zhvillimin e vendit dhe luftën për çlirim e demokraci, Tiranë, 2006, vii. 2, f. 252.
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.