Lindi më 1910, në Dhërmi, Vlorë. Komisioni i ngritur për vërtetimin e kohës së vuajtjes së dënimit me heqje lirie, të faktit të vdekjes së personit në burg pa qenë i dënuar dhe të pushkatuarve pa gjyq, vendosi, më 14 nëntor 1992, njohjen e vuajtjes së dënimit politik të Foto Duni, "për preiudhën 20 korrik 1947 deri më 14 prill 1956". Më 27 dhjetor 1947, me vendim nr. 713, Gjykata Ushtarake e Tiranës e dënoi se "ka marrë pjesë në një organizatë fashiste demokristiane, e cila kishte për qëllim rrëzimin e pushtetit popullor me anën e forcës". U dënua me burgim të përjetshëm, dënim që iu zbrit në 12 vjet burg.

Burimi: AISKK, F.1, V.2013, D.5/1, Fl.431, 2990-2991
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.