Lindi më 1880, në Sarandë. Më 12 shtator 1945, me vendim nr. 25, Gjykata Ushtarake Delvinë e dënoi si “kriminel lufte”, me 40 vjet burg, humbjen e të drejtës elektorale për aq kohë dhe konfiskim pasurie. Dënimi iu ul në 20 vjet burg. Më 18 tetor 1945, me vendim nr. 102, Komiteti Ekzekutiv i Nënprefekturës së Delvinës urdhëroi "sekuestrimin e gjithë pasunis të arratisurit ʺkriminel lufteʺ Hado Fiko".

 

 

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2014, D 8. Fl. 555-556; Gazeta Zyrtare, nr.74, 26 nëntor 1945, f 8
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.