Lindi më 22 qershor të vitit 1932, në Moskë, Rusi, ekonomiste me arsim të lartë, ardhur në Shqipëri në vitin 1955, kish marrë shtetësinë shqiptare në vitin 1964. U arrestua më 14.5.1975. Më parë, më 24.12.1971 ishte arrestuar bashkëshorti i saj Minella Çami, i cili do vuante 10 vjet heqje lirie (u lirua më 11.7.1981).

Më 21 janar 1976, Gjykata e Lartë e deklaroi fajtore për «krimin e agjitacionit e propagandës kundër pushtetit» dhe e dënoi me 8 vjet heqje lirie, konfiskimin e pasurisë dhe humbjen e së drejtës elektorale për 5 vjet kohë.

U lirua nga Reparti nr.318 Kosovë, më 15.11.1982, me një dekret të përgjithshëm faljeje.

 

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2012, D. 1, Fl . 98.

Video:
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

Elena Çami: Unë, rusja që kalova jetën në burgjet komuniste

“Kur më vunë prangat, nuk më harrohet ajo skena... djali u përmbys në divan edhe Lexo më shumë