Lindi më 1898, në Gjirokastër. Është dëbuar për motive politike. Më 18 qershor 1993, me vendim nr. 24, Komisioni i krijuar për verifikimin e kohës së vuajtjes së dënimit administrativ, ka vendosur njohjen e kohës së dëbimit nga Tirana në Rrogozhinë, prej 6 dhjetor 1946 deri më 1964. Më 14 prill 1948, me vendim nr. 79, Komiteti Ekzekutiv i K.P. të Gjirokastrës urdhëroi sekuestrimin e gjithë pasurisë të tundshme dhe të patundëshme të “armikut të popullit” Ali Hasho.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist V (Tiranë: ISKK, 2016), 192
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.