Agia ishte 7 vjeç kur e internuan në Tepelenë me të ëmën, motrën dhe gjyshen, pasi ishte arratisur i ati. Qëndruan pesë vjet në kampin e Tepelenës dhe më pas i shpërngulën në fshatrat e Lushnjës, ku jetoi dhe punoi në kushte të vështira deri sa u lirua nga internimi për shkak të martesës.

Më vonë i dënojnë me burg edhe bashkëshortin për agjitacion dhe propagandë.

Burimi: "Kampi i Tepelenës", botim i AIDSSH, intervista e Age Mirakajt, me autore Kristale Ivezaj Rama
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.