Nga Kaçinari i Mirditës. I arratisur në Jugosllavi dhe i burgosur atje. Pasi u lirua, shkon te Ambasada e Shqipërisë në Jugosllavi dhe vendos të kthehet në Shqipëri edhe nëse do e priste pushkatimi sepse në Jugosllavi e ndiqnin. Në Shqipëri i falet jeta dhe dënohet me 20 vjet. Shkon në moshë të thyer në kampet e punës së të burgosurve, si ishte kampi i hapjes së kanalit pranë lagunës së Nartës, Vlorë.

Burimi: Intervistë me Spiro Nashon
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.