Lindi në Mesaplik-Shalëz, në vitin 1890. Në zbatim të ligjit nr. 7514, datë 30 shtator 1991, të ligjit nr. 7660, datë 14 janar 1993, si dhe të udhëzimit të Këshillit të Ministrave nr. 2, datë 4 janar 1992, për njohjen e kohës së dënimit të vuajtur për motive politike, më 12 mars 1994 komisioni vendosi vërtetimin e njohjes së faktit të vuajtjes së dënimit për motive politike nga ish i dënuari Hyso Meçorrapaj nga data 4 korrik 1945 deri më 10 gusht 1948, sipas vendimit nr. 145, datë 1 tetor 1945 të Gjykatës Ushtarake të Vlorës.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist V (Tiranë: ISKK, 2016), 260
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.