Lindi më 5 korrik të vitit 1904, në fshatin Velçan të Korçës. Më 2 tetor 1945, Gjykata Ushtarake e Pogradecit e deklaroi fajtor si "eksponent të Ballit Kombëtar", që "ka sabotuar luftën Nacional-Çlirimtare" dhe që "ka bërë propagandë në popull për t’i futur në radhët e Ballit Kombëtar", dhe e dënoi me 20 vjet privim lirie, konfiskimin e pasurisë dhe humbjen e së drejtës elektorale për 20 vjet kohë.

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2012, D. 1, Fl. 511
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.