Avokat.Lindi më 9 mars të vitit 1890, në Durrës. Më 20 dhjetor 1947, Gjykata Ushtarake e Tiranës e fajësoi "për krime kundër Shtetit në bashkëpunim" dhe e dënoi me vdekje dhe konfiskimin e pasurisë, vendim që, më 20 dhjetor 1947, Gjykata e Lartë e ndryshoi në burgim të përjetshëm. Me dekret nr. 819, datë 27 prill 1949, Presidiumi i Kuvendit Popullor ia reduktoi dënimin në 13 vjet heqje lirie dhe me dekret nr. 1177, datë 24 nëntor 1950, ia fali dënimin.

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2013, D. 10, F. 485-486
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.