Lindi më 13 maj të vitit 1929, në fshatin Terovë të Korçës. Më 7 korrik 1961, Gjykata Ushtarake e Rrethit të Tiranës e deklaroi fajtor për «tradhëti ndaj atdheut» dhe «agjitacion e propagandë kundër pushtetit popullor» dhe e dënoi me 15 vjet heqje lirie, konfiskimin e pasurisë dhe humbjen e së drejtës elektorale për 4 vjet kohë. Me dekret nr. 4323 iu falën 2 vjet nga dënimi.

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2012, D. 1, Fl. 41.
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Gaqo Bicolli: Nëna ime ndërroi jetë, kur i thanë që u dënova

"Emrat tanë, kudo ishin të regjistruar si në ushtri. Ne vetëm kazmën dhe lopatën... mësuam Lexo më shumë