Dokumentet e 1945/ Ja lista e drejtuesve të parë të Sigurimit të Shtetit

Cilët ishin komandantët, komisarët dhe zv. Komisarët e Strukturave të Mbrojtjes së Popullit, strukturat që kontribuan në shtypjen e çdo qëndrese antikomuniste dhe në konsolidimin e regjimit komunist...  Divizioni i Mbrojtjes së Popullit njihet si...

325 xhelatët e tmerrshëm të diktaturës komuniste

Janë vetëm disa prej emrave të xhalatëve të diktaturës që ushtruan dhunë ndaj kundërshtarëve të regjimit komunist. Janë 325 emra të publikuar në gazetën “Ringjallja”, në mars të vitit 1993. Lista është hartuar bazuar...

Burgjet dhe kampet e Punës në Shqipëri, 1944-1991

Lista e të gjithë burgjeve të mbyllura dhe kampeve të punës ku vuajtën dënimin të burgosurit politik shqiptarë gjatë periudhës 1944-1991   Burgjet Burgu nr.1 Peshkopi, vitet 1944-1950 Burgu nr.3 Burrel, vitet 1946-1991 Burgu nr.4 Shkodër (më vonë Reparti...

Lista/ 110 drejtues të Sigurimit të Shtetit që kryen krime monstruoze

  Nga Leka Ndoja Në  përkujtim të 40 vjetorit të procesit të fundit gjyqësor ndaj klerit katolik, të 29 prillit 1977 ndaj Imzot Ernest Luigj Çobës, Ipeshkvit të mbramë të Shkodrës gjatë komunizmit, dhe në përkujtim...

881 vite burg kryen priftërinjtë që vinin nga 24 universitete të Europës

  9 shekuj burg për klerikët katolikë shqiptarë që kishin kryer së bashku 450 vjet studime. 38 klerikë u shpallën martirë nga Vatikani, 28 prej tyre nuk kanë varr. Martirizimi i priftërinjve katolikë në shifra. Pas 22...

MË TË LEXUARAT

NDIHMO
Translate »