Arkivat Mujore: Mars 2018

Enver Hoxha, njeriu që kishte në dorë jetën dhe vdekjen, ja çfarë vendosi…

Në cilësinë e Ministrit të Luftës dhe Mbrojtjes Kombëtare, Enver Hoxha në një dokument të datës 2 mars 1946, aprovon dënimin me vdekje të...

Patriotë e mëshirues...! 6 të dënuarit falën ekzekutorët dhe u lutën për Shqipërinë

Më 4 mars 1946 pas një gjyqi të shpejtë u ekzekutuan me pushkatim  Pader Danjel Dojani, Pader Giovanni Fausti, Pader Gjon Shllaku, Gjelosh Lulashi,...

Enver Hoxha me 1 shkurt ‘45: Asnjë ekzekutim s’do të bëni pa aprovimin tim

Urdhri i Enver Hoxhës dërguar Mehmet Shehut në Shkodër, në ditët e trazuara të shkurtit 1945, kur ekzekutimet me gjyq e pa gjyq beheshin...

1 mars 1945, nis Gjyqi Special që çoi ne pushkatim 17 vetë

Gjyqi Special i Tiranës gjykoi në 31 seanca më 1 mars deri në 13 prill 1945, 60 nacionalistë të akuzuar si kriminelë të luftës:...
video

Fjalët e fundit të tre klerikëve para pushkatimit

Si u ekzekutuan klerikët e njohur Monsinjor Frano Pjetër Gjini, Pader Mati Kol Prendushi dhe Dom Nikoll Zef Deda më 11 mars 1948, pas...
NDIHMO
Translate »